Пн–Пт, 10:00–18:00
Сб, 11:00-14:00
Графік роботи

Огляд сонячних інверторів Huawei

Компанія Huawei добре відома своїми комунікаційними і мобільними технологіями, але компанія також є світовим лідером в області технологій сонячних інверторів. Володіючи багаторічним досвідом у великомасштабній комерційній та комунальній сфері сонячної енергії, Huawei в 2018 році вийшла на ринок житлової нерухомості з ефективним і легким гібридним сонячним інвертором, який пропонував вражаючий набір функцій по дуже конкурентоспроможною ціною. Через два роки компанія Huawei випустила гібридний інвертор для житлових приміщень другого покоління, FusionSolar, а також ряд трифазних гібридних і великих комерційних інверторів з розширеними можливостями.

Історія компанії

Huawei, вимовляється як «хуа вей», - це китайська комунікаційна і технологічна компанія, відома в основному своїми мобільними телефонами. Нещодавно вона стала другим за величиною виробником мобільних телефонів у світі після Samsung. Компанія Huawei швидко росла з 2013 року і в даний час налічує понад 190 000 співробітників в 170 країнах. Проте, можливості компанії в галузі досліджень і розробок приголомшливі: близько 90 000 співробітників, або майже половина персоналу, зайняті дослідженнями і розробками.

Що стосується сонячної енергії, Huawei в основному була невідома за межами Азії, оскільки вона в основному орієнтувалася на китайський і більш широкий азіатський ринок комерційних і комунальних послуг на додаток до більш великим європейським і північноамериканським ринків. Цікаво, що вони створюють лише стрінгові сонячні інвертори, а не центральні інвертори, і вважають, що стрінгова технологія краща, що стає галузевою тенденцією завдяки поліпшеному моніторингу і менш дорогою в обслуговуванні.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Домашній стрінг інвертор другого покоління був випущений в квітні 2020 року, всього через 2 роки після першої версії. Нова серія SUN2000-L1 має діапазон від 2 кВт до 6 кВт і оснащена «подвійними MPPT» з широким діапазоном робочої напруги від 120 В до 600 В. Як і інвертор першого покоління, нова серія SUN2000-L1, також відома як FusionSolar, являє собою інвертор з можливістю роботи від батарей, сумісний з популярною батареєю LG Chem, а тепер і з новою системою батарей Huawei - LUNA2000. Хоча варто відзначити, що з підключеною батареєю LG верхня напруга знижується до 495 В, що обмежує довжину ланцюжка до 11-12 панелей. За збігом, це прямо протилежна проблема, з якою стикається головний конкурент SolarEdge, де у оптимізованих систем є кілька проблем з більш короткими рядками нижче 7 панелей. Для порівняння, інвертори SUN2000L допускають використання дуже коротких ланцюжків з 4 панелей, а також гнучкості для роботи з оптимізаторами або без них (докладніше про оптимізатор нижче). Підвищення потужності PV також оцінюється в скромний номінал інвертора 1,33 в залежності від конфігурації панелі.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Зверху респектабельними характеристиками є компактний, легкий дизайн з природним умовним охолодженням через великий задній радіатор, що означає відсутність охолоджувальних вентиляторів. Екран відсутня, є тільки 3 світлодіодних індикатора, а налаштування здійснюється через нове, більш простий мобільний додаток. Нові інвертори також мають вбудований ізолятор постійного струму, який сертифікований за австралійськими стандартам, але, звичайно ж, найбільше виграють оптимізація і можливість підключення батарей.

Оптимізатори

Огляд сонячних інверторів Huawei

Відмінною особливістю лінійки інверторів SUN2000L є їх здатність працювати як стандартний автономний стрінг інвертор з частковими оптимізаторами або з повною оптимізацією панелі. Цього не вдавалося домогтися жодному іншому виробникові інверторів, і, оскільки інсталятори сонячних батарей люблять велику гнучкість при установці систем, це дає Huawei велику перевагу. Оптимізатори можна використовувати без додаткових компонентів. Інверторам 1 покоління був потрібний додатковий блок, званий «інтелектуальним блоком безпеки PV», але, на щастя, в цьому більше немає необхідності.

Оптимізатори, також відомі як MLPE (оптимізація потужності на рівні модулів), вже багато років доступні від інших виробників, таких як SolarEdge і Tigo energy, проте можливість часткового розгортання інтелектуальних оптимізаторів PV Huawei тільки на панелях, які страждають від затінення, раніше використовувалася тільки оптимізаторами Tigo.

Подібно мікроінверторам, оптимізатори пропонують широкий спектр переваг у порівнянні зі стандартними стрінг інверторами. Нижче наведені деякі поширені проблеми з продуктивністю сонячної енергії, які оптимізатори допомагають вирішити на додаток до виявлення і моніторингу несправностей.

  • Затінення - дерева, будівлі, стовпи, дроти, антени або конструкції на даху.
  • Невідповідність панелей - виробничі допуски
  • Пошкодження панелі - мікротріщини, гарячі точки або потрапляння води
  • Різниця температур - теплова невідповідність в різний час доби
  • Забруднення - пил, сніг, пташиний послід або птиці
  • PID - потенційні проблеми витоку напруги і струму

Додаткові переваги оптимізаторів

 

  • Кілька орієнтацій одна на струні
  • Різні панелі в одному стрінгу - ідеально для модернізації старих систем
  • Максимально збільште простір на даху - затінення взимку не проблема
  • Можна встановити паралельні стрінги різної довжини
  • Моніторинг на рівні окремої панелі, ланцюжка і інвертора.
  • Віддалене усунення несправностей через портал моніторингу

Нові оптимізатори SUN2000-450W-P

Огляд сонячних інверторів Huawei

Нові інвертори сумісні з більш потужними оптимізаторами нового покоління від Huawei. Оптимізатори SUN2000-450W-P мають максимальну номінальну вхідну потужність 450 Вт, максимальний вхідний струм 13 А і широкий діапазон напруги від 8 В до 80 В. Це означає, що можна використовувати дуже короткі ланцюжки з 4 панелей з повною оптимізацією, оскільки це дає вражаючу гнучкість при проектуванні систем з проблемами затінення. Huawei використовує систему зв'язку в стилі «Powerline», яка передає дані через кабелі постійного струму, підключені до панелей.

Інвертори Huawei FusionSolar сумісні з акумуляторними батареями

Огляд сонячних інверторів Huawei

Інвертори Huawei FusionSolar мають вбудований інтерфейс «високовольтної» батареї постійного струму, який сумісний з популярними батареями LG Chem RESUH, а також з новою системою батарей LUNA2000 від Huawei. Високовольтні батареї від LG - це якісні і економічні акумуляторні батареї, які можна розширити двома модулями по 9,2 кВтг, щоб створити загальну ємність акумулятора 19,2 кВтг. Інвертор - це справжній гібридний інвертор, що працює за принципом «вмикай і працюй», без додаткових суматорів, необхідних для роботи з батареєю LG.

Примітка. При підключенні хімічного акумулятора LG максимальна вхідна напруга постійного струму інвертора зменшується з 600 В до 495 В. Це означає, що максимальний розмір сонячної батареї і довжина ланцюжка також будуть зменшені в залежності від типу встановлених панелей. З огляду на звичайну практику використання сонячної батареї занадто великого розміру, щоб забезпечити зарядку акумулятора, особливо взимку, це може бути проблематично.

Новий акумулятор Huawei LUNA2000

Huawei недавно анонсувала нову систему накопичення енергії (ESS) власної розробки, яка підходить для нових однофазних і трифазних гібридних інверторів FusionSolar. Високовольтна модульна акумуляторна система складається з блоків потужністю 5 кВт, що використовують літій-залізо-фосфатні елементи (LiFePO4), і може бути зібрана в штабель для забезпечення накопичувальної ємності до 30 кВтг з двома паралельно підключеними блоками ESS.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Резервний блок тепер доступний

Майже через два роки запасний блок нарешті доступний. Додатковий резервний блок працює або з батареєю LG Chem HV, або з новою батареєю Huawei, і має номінальну резервну потужність 5 кВт, якої цілком достатньо для основних навантажень.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Для використання функції батареї, як і у всіх гібридних інверторів, є потреба у додатковому «лічильнику енергії» для відстеження потоку енергії в мережу і в побутові ланцюга і з них. Це доступно з струмовимірювальними кліщами CT як для однофазних, так і для трифазних систем.

Надійність і тестування

Якість і надійність є найбільш важливими критеріями в світі сонячної енергетики, особливо з урахуванням того, що кілька компаній з виробництва інверторів або відкликали їх, або мали кілька відмов.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Випробування при екстремальних температурах - заморожування -40 ° C

Огляд сонячних інверторів Huawei

Відповідність вимогам щодо електромагнітної сумісності (EMC) в Глобальному центрі тестування відповідності Huawei

Огляд сонячних інверторів Huawei

Випробування при високій температурі і вологості для кращої адаптації до навколишнього середовища

Огляд сонячних інверторів Huawei

Противибухові випробування для підвищення безпекиПротивибухові випробування для підвищення безпеки

Огляд сонячних інверторів Huawei

Тестування блискавкою для більшої надійності

 

Загальна якість збірки виглядає добре з добре побудованими роз'ємами, розрахованими на погодні умови, але, що більш важливо, Huawei провела свої надзвичайно суворі випробування в глобальному центрі відповідності і тестування Huawei, виконавши деякі з найбільш екстремальних тестів, включаючи потрапляння в інвертор з підсвічуванням! Так, правильно, вони прикріпили інвертор до сталевого стовпа і запустили ракету з тросом в грозу, щоб викликати удар блискавки ... Вражаюче і в деякому сенсі просто шалено! Судячи з усього, після цього він все ще працював, тому вони підірвали його за допомогою вибухового тесту. Серйозно, але було незрозуміло, чи працює він як і раніше.

Лабораторія і випробувальний центр Huawei EMC визнані декількома провідними міжнародними організаціями з перевірки випробувань, включаючи TUV, UL і FCC. Вони проводять безліч випробувань на екстремальну довговічність, екстремальну вологість, корозію через сольовий туман і навіть занурюють інвертори під воду.

Сервіс та гарантія

Як і в Північній Америці і Європі, Huawei тепер добре зарекомендувала себе, маючи близько 700 співробітників, що працюють в різних центрах обслуговування, продаж і дистрибуції в більшості столичних міст.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Нова серія інверторів SUN2000 поставляється зі стандартною 10-річною гарантією, яка підкріплюється часом відповіді на претензії, яке, як повідомляє Huawei, складе менше 3 робочих днів. Див.

Комерційні стрінг інвертори

Огляд сонячних інверторів Huawei

З огляду на те, що Huawei заробила свою репутацію на більших 3-фазних стрінг інверторах, не дивно, що вони пропонують широкий спектр ефективних, інтелектуальних стрінг інверторів для комерційних і комунальних підприємств від 8 до 185 кВт. З 3 трекерами MPPT на менших 3-фазних инверторах, до 6 MPPT на блоках від 50 до 90 кВт, 9 трекерів на найбільших 185 кВт і 10 трекерів на 100 кВт, вони пропонують дуже високий рівень гнучкості конструкції.

 

  • SUN2000-8 / 10/12/15/17 / 20KTL - 3 x MPPT
  • SUN2000-29.9 / 36KTL - 4 x MPPT
  • SUN2000-50 / 60KTL-M0 - 6 x MPPT
  • SUN2000-100KTL-M1 - 10 x MPPT
  • SUN2000-185KTL-H1 - 9 x MPPT

Огляд сонячних інверторів Huawei

Вбудоване тестування кривої I-V

Компанія Huawei також розробила деякі надзвичайно складні можливості моніторингу та відстеження для більших комерційних інверторів з комунікацією по лінії електропередач і інтелектуальної діагностикою кривої I-V. Це те, що зазвичай вимагає дорогого устаткування і тестування, тому вбудований аналіз кривої I-V є величезним плюсом.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Відновлення PID

Ще одна передова функція - це вбудована або додаткова система відновлення PID (потенційно індукована деградація), яка, як стверджується, знижує ефект PID до 75%. Це вражаюча функція, і великомасштабні установники будуть більш ніж щасливі побачити це, оскільки багато хто з них в минулому стикалися з проблемами PID, що викликають всілякі проблеми.

Системний моніторинг - FusionSolar

Новий хмарний портал моніторингу FusionSolar набагато кращий, ніж попередній портал NetEco, і пропонує зручний для читання інтерфейс і безліч розширених функцій моніторингу та реєстрації даних.

Новий мобільний додаток FusionHome також більш інтуїтивно зрозумілий і використовується як для налаштування інвертора, так і для прямого підключення і моніторингу через локальний Wi-Fi.

Огляд сонячних інверторів Huawei

Висновок

Інвертори Huawei SUN2000L1 нового покоління - це вражаюче інженерне рішення, яке, здається, є відмінним варіантом для тих, хто хоче гнучку мережеву систему з можливістю підключення до батареї. Що стосується акумуляторів, нова акумуляторна система Huawei LUNA2000 і додатковий модуль резервного зберігання, схоже, відповідають всім вимогам і можуть стати сильним конкурентом на швидко зростаючому ринку пристроїв резервного зберігання.

Сучасні гібридні інвертори SUN2000L мають гарний зворотний зв'язок і показали, що вони можуть добре працювати навіть в суворих умовах.

З комерційної точки зору лінійка інверторів Huawei пропонує дивовижну функціональність, що її пропонують багато інших провідних виробників інверторів. Маючи солідний послужний список в області великомасштабних систем, Huawei може стати більшим гравцем в Європі і Північній Америці.

Джрело: cleanenergyreviews.info