Пн–Пт, 10:00–18:00
Сб, 11:00-14:00
Графік роботи

Вже близько 30 тис. родин в Україні встановили сонячні електростанції

Станом на кінець 2020 року в Україні налічується більше 29900 сімей, які встановили сонячні панелі. Їхня загальна потужність сягає 780 МВт.

Обсяг вкладених інвестицій в домашні сонячні електростанції становить 600 млн євро.

Оприлюднена Агентством статистика свідчить про зацікавленість українців до відновлюваних джерел енергії. Так, на кінець 2019 р. нараховувалося близько 22 тис. родин, які перейшли на СЕС. Два року тому, на кінець 2018 р., таких родин було у 4 рази менше –лише 7450 сімей.

«Ми спостерігаємо, як починає змінюватися ставлення людей до енергоспоживання на користь «чистої» енергії. Адже встановлюючи сонячні електростанції у своїх домогосподарствах, родини вкладають кошти у власну енергонезалежність. Завдяки СЕС вони самостійно генерують потрібну їм електроенергію та заощаджують витрати на оплату комунальних платежів», - прокоментував Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності.

У свою чергу, Юрій Шафаренко, заступник Голови Держенергоефективності, акцентував увагу на тому, що СЕСу домогосподарствах є малоюенергогенерацією, яку необхідно активніше розвивати в Україні. Така генерація є ефективною, оскільки виробництво електроенергії відбувається у точці споживання.

До трійки регіонів-лідерів за кількістю встановлених домогосподарствами СЕС входять:

  • Дніпропетровська область – 4184;
  • Тернопільська – 2512;
  • Київська – 2350.

Вже близько 30 тис. родин в Україні встановили сонячні електростанції