Пн–Пт, 10:00–18:00
Сб, 11:00-14:00
Графік роботи

Fronius Symo GEN24 Plus, універсальний гібридний інвертор

Fronius Symo GEN24 Plus, універсальний гібридний інвертор

Fronius спроектував абсолютно нову гібридну платформу інвертора, відому як GEN24 Plus. Чекати довелося довго, але трифазна версія Symo повинна, нарешті була випущена в жовтні 2020 року, а Primo - на початку 2021 року. Лінійка GEN24 plus побудована на баченні Fronius «24 години сонця». використання сонячної енергії в поєднанні з накопиченням енергії для забезпечення енергії як в день, так і вночі для максимальної автономності.

Fronius Symo GEN24 Plus, універсальний гібридний інвертор

Характеристики інвертора GEN24 Plus

Деякі з особливостей нової лінійки інверторів включають надзвичайно широкий діапазон робочої напруги PV (MPPT), який починається з дуже низького рівня 65 В для Primo і 80 В для Symo. Це означає, що стрінги можуть містити всього 3 панелі.

  • Дуже широкий діапазон напруги MPPT - від 65 В до 530 В
  • Подвійні трекери MPPT - 22A / 11A - Паралельні стрінги в порядку
  • Дуже висока ефективність батареї - 94% туди і назад з BYD
  • Базова резервна мережа з батареєю або без неї - фотоелектрична точка (3 кВА)
  • Повне резервне живлення з акумулятором (22 А) і зовнішнім контактором
  • Збільшення розмірів сонячної батареї до 150%
  • Просунута активна система охолодження з переднім теплозахисних екраном
  • Виявлення дугового замикання (тільки для США)

Найбільш очевидна фізична особливість - це унікальний передній вентилятор, що надає йому дивно ретро-вид. Проте, за передньою кришкою ховається надзвичайно складна система терморегулювання з продуманим спіральним радіатором. Ця активна система охолодження, більш детально описана нижче, допомагає поліпшити як продуктивність, так і надійність. Але це ще не все; GEN24 Plus також матиме вбудовану резервну мережу і 4 цифрових входів / виходів, щоб в повній мірі використовувати можливості управління розумним будинком. Єдиний очевидний недолік - відсутність дисплея або кнопок. Хоча це стало галузевої нормою, оскільки інвертори переходять на налаштування та моніторинг на основі додатків.

GEN24 Plus Варіанти акумуляторів

Інвертори GEN24 plus спочатку будуть сумісні тільки з системами акумуляторів більш високої напруги від BYD (моделі Premium HVS і HVM). Однак популярні батареї LG Chem RESU також будуть сертифіковані на більш пізньому етапі.

GEN24 Plus Варіанти акумуляторів

Швидке встановлення і налаштування

Протягом тривалого процесу розробки Fronius активно збирав відгуки фахівців з установки сонячних батарей про функції, які зроблять процес установки і введення в експлуатацію швидким і легким. Це призвело до появи декількох інноваційних конструктивних особливостей і новому мобільному додатку, яке, безсумнівно, зробить нову серію GEN24 plus одними з найпростіших в установці та налаштування.

Швидке встановлення і налаштування fronius gen24 plus

Швидке, просте та зручне встановлення

 

  • Швидке введення в експлуатацію з новим додатком Fronius
  • Просте автоматичне підключення до Wi-Fi за допомогою однієї кнопки WPS
  • Швидке зняття кришки - доступ через 180 стопорних замків
  • Без інструменту, внутрішні кабельні з'єднання з пружинним затискачами
  • Доступ з тильного боку і великий внутрішній простір для кабелів для акуратної установки
  • Легка зупинка інвертора і заміна деталей

 

Активне охолодження

Чи є активне охолодження секретом довгостроковій надійності?

На відміну від більшості виробників, Fronius розробляє інвертори тільки з активним або примусовим охолодженням за допомогою вентилятора. Більшість доступних сьогодні інверторів є безтрансформаторними і використовують великі радіатори, встановлені на задній панелі, які використовують природню конвекцію для охолодження інвертора. Ця проста конструкція, відома як пасивне охолодження, не вимагає будь-яких рухомих частин, таких як вентилятори, які можуть вийти з ладу з часом. Однак покладатися тільки на пасивне охолодження може бути проблематично, особливо при більш високих температурах або в місцях з низькою природною циркуляцією повітря. Хоча слід уникати установки сонячного інвертора в місцях, що піддаються впливу сонця, іноді це неможливо, і саме тут можуть вийти з ладу «дешеві» інвертори, котрі використовують тільки пасивне охолодження. Установка в відкритих місцях на відкритому сонці (особливо вдень) нагріває інвертор до екстремальних рівнів і може викликати серйозне зниження потужності, теплове відключення і ранню відмову.

нові гібридні інвертори Gen24 Plus використовують активну систему охолодження

Fronius використовує тільки активне охолодження з примусовою вентиляцією, яке відводить тепло з більш постійною швидкістю. Як показано в таблиці нижче, це може підвищити продуктивність з меншим «зниженням потужності» при високих температурах навколишнього середовища. Силова електроніка має максимальну робочу температуру, після якої необхідно зменшити передачу потужності, щоб запобігти перегріву і можливе ушкодження. Саме тут активне охолодження може значно підвищити надійність. Вентилятори теж можуть зазнати невдачі: проте сучасні безщіткові вентилятори постійного струму мають дуже довгий термін служби. Якщо потрібна заміна вентилятора, то легше замінити вентилятор, ніж перегорілий транзистор або конденсатор, що може бути неможливим.

нові гібридні інвертори Gen24 Plus використовують активну систему охолодження

Адекватне охолодження необхідне для збільшення терміну служби будь-якого електронного продукту. Це особливо важливо для сонячних інверторів, в яких використовується складна силова електроніка для передачі тисяч ват потужності в екстремальних умовах. Сучасні інвертори використовують твердотільні транзистори (напівпровідники) для перетворення енергії постійного струму з сонячної енергії в змінну. Високі температури знижують ефективність, продуктивність і термін служби транзисторів і більшості інших електричних компонентів.

Fronius Symo нового покоління зі знятою передньою кришкою відкриває вдосконалений спіральний дизайн радіатора

Шум вентилятора

Природно, використання вентиляторів для охолодження створює певний рівень шуму. У міру збільшення внутрішньої температури інвертора збільшується швидкість вентилятора і пов'язаний з цим шум вентилятора. Для більшості установок відносно низький рівень шуму вентилятора, який, як повідомляється, досягає максимуму в 65 дБ (A), не є проблемою. Однак при встановленні ззовні в певних місцях, наприклад, за вікном спальні, шум може бути проблематичним, оскільки вентилятор може почати охолоджуватися рано вранці відразу після сходу сонця.

Сервіс та гарантія

Що стосується обслуговування, Fronius вже багато років займає дуже високі позиції завдяки низькому рівню відмов і відмінному обслуговування. Якщо відбувається збій, вони зазвичай відправляють заміну протягом 3-5 робочих днів. На інвертори Fronius надається гарантія 5 або 10 років, в залежності від місця розташування або країни.

На все стрінгові інвертори Fronius надається 5-річна гарантія Fronius Plus. Замовники можуть отримати додаткову безкоштовну розширену гарантію на 5 років, якщо інвертор зареєстрований онлайн на сайті www.solarweb.com. Це дає в цілому 10 гарантійних періодів.

Моніторинг - Solar Web

Моніторинг Wi-Fi входить в стандартну комплектацію всіх інверторів через Fronius Solar.Web. Додавання інтелектуального лічильника Fronius дозволяє контролювати виробництво і споживання енергії і може використовуватися в якості повноцінної системи моніторингу електроенергії в будинку. Безкоштовний додаток для смартфонів solarweb також доступний для Android iOS.

fronius smart meter

Fronius Solar Web portal

Також можна додати Fronius Ohmpilot, який призначений для автоматичного використання надлишкової сонячної енергії для нагрівання води.

Висновок

З цього огляду стає очевидно, чому Fronius широко вважається провідним виробником сонячних інверторів. Підводячи підсумок, можна сказати, що причини досить прості - висока якість збірки, перевірена продуктивність і надійність від досвідченого виробника.

Рішення впровадити активне охолодження в усі інверторні платформи, схоже, окупилося за рахунок забезпечення більш високого рівня продуктивності і надійності, особливо в екстремальних умовах. Продумана конструкція, вбудований ізолятор постійного струму і запобіжник ланцюгів, підкорили багатьох монтажників. Це, разом з високим рівнем обслуговування та підтримки, означає, що будь-які проблеми вирішуються негайно. В галузі, яка страждає від дешевих і ненадійних інверторів, таке обслуговування і надійність вкрай важливі.

З іншого боку, накопичення енергії - це єдина область, в якій Fronius не вистачало. До недавнього часу австрійський виробник тільки дійсно балувався гібридним простором, але це скоро зміниться з появою нових інверторів GEN24 plus, які повинні бути випущені в кінці 2020 року. Спостерігається швидкий розвиток технології гібридних інверторів за останні 3-4 роки. багато виробників поспішають випускати неякісні і проблемні продукти з безліччю проблем. У певному сенсі це могло принести користь Fronius, який, схоже, не поспішав з розробкою. Повільний і стійкий підхід до розробки нових інверторів може привести до того, що Fronius також стане домінуючим гравцем в області гібридних накопичувачів енергії. З нетерпінням чекаємо можливості протестувати нові інвертори GEN24 plus в 2020 році.