Пн–Пт, 10:00–18:00
Сб, 11:00-14:00
Графік роботи

Система вентиляції і кондиціонування ПРАНА

Система вентиляції і кондиціонування ПРАНА

Сьогодні децентралізовані вентиляційні системи «ПРАНА» абсолютно об’єктивно можна вважати одними з найкращих у світі. А за окремими показниками – найкращими. Цьому існує просте пояснення – завдання на розробку цієї патентно захищеної іноваційної системи кондиціювання і вентиляції було сформульовано насамперед з урахуванням особливостей фізіології дихання людини.
Вже на початковій стадії інженерної розробки технічних рішень вентиляції та кондиціювання санітарними службами було повністю заборонено використання токсичних або шкідливих матеріалів і небезпечних технологій. Початкові завдання містили умови, «що повинно бути і чого бути не повинно».

Не повинно бути:

  • Зміни енергетичних параметрів повітря. Саме ця умова пояснює низькі питомі показники повітрообміну, необхідного для комфорту. 
  • Вогнищ бактеріологічного забруднення, а також передумов для виникнення таких вогнищ. Тому повністю заборонено використовувати фільтруючі елементи, але збережені вимоги ефективного біологічного захисту.
  • Обслуговування вентиляції та кондиціювання.

Повинні бути:

  • Захист від крупного пилу і комах;
  • Збережені вимоги ефективного біологічного захисту повітря;
  • Висока надійність і економічність;
  • Широкий діапазон зміни параметрів системи вентиляції і кондиціювання за допомогою системи управління (промисловий пульт управління, ПДУ, реостат).

Успішне рішення технічного завдання було втілено в специфікаційно-номенклатурному ряді:

rekuperator PRANA-340

«PRANA-340А/340S/340S+/250» - вентиляційні системи промислового типу з високими показниками створюваного повітряного тиску і переміщування обсягів повітря. Для цієї системи можуть бути задіяні розвинена система повітропроводів і електричні нагрівачі на виході. Основне використання такої вентиляції - промислові об'єкти та технологічні (в тому числі й спеціальні) лінії. Також системи вентиляції промислового типу часто використовують в оздоровчо - розважальних комплексах (аквапарках, басейнах).

В дитячих басейнах такі системи дозволяють не тільки відмовитися від малоефективних і дорогих осушувачів повітря, але й уникнути загрози простудних захворювань у дітей завдяки швидкості повітряних потоків. Температура повітря на виході системи складає близько +300С, а при необхідності може бути підвищена до +350С за рахунок встановлення систем додаткового підігріву.

рекуператор PRANA-200

Вентиляційні системи напівпромислового типу «PRANA-200С/200G» з середніми показниками обсягів повітря. Ці системи вентиляції та кондиціювання достатньо продуктивні і мають високий коефіцієнт рекуперації. У системи типу «PRANA-200G» продуктивність дещо менша, але складніша траєкторія повітряного потоку та більш високий ККД . В результаті ця система «тепліша», тихіша і при оптимальному повітряному тиску має кращий захист від прямого «продування». Тому вона ідеально підходить для використання в побутовому секторі: житлових будинках, офісах, квартирах, дошкільних установах, школах.
Вентиляційні системи «PRANA-200С» мають більшу продуктивність, тому доцільно їх використовувати у: ресторанах, великих залах закладів громадського харчування, місцях масових розваг, аптеках тощо.

рекуператор PRANA-150

«PRANA 150» - універсальні вентиляційні системи з найменшою серед систем ПРАНА продуктивністю и практично необмеженим спектром використання.

Варто відзначити відсутність обмежень у використанні для всіх систем вентиляції та кондиціювання. Але на практиці такий широкий спектр застосування вимагає деяких уточнень специфіки використання для максимального розкриття всіх потенційних можливостей систем. Це, зокрема, стосується деяких нюансів використання систем в: шкільних класах для різних вікових груп, спортивних, виставкових, танцювальних та інших залах, басейнах.

Існує загальне правило: нормам при конкретних умовах, а також спеціальним вимогам , таким як: кратність, кількість, конструктив, видалення вологи та запахів і т.п. завжди необхідно приділяти належну увагу. По цьому питанню ви можете отримати безкоштовну консультацію інженерів компанії ПРАНА, які порадять найбільш ефективну вентиляційну систему саме для вашого випадку.

Які системи вентиляції та кондиціювання в повному обсязі задовільнять саме ваші потреби?

Всі ми знаємо, що найкраще, чисте й енергетичне повітря – в горах чи на морському узбережжі. Але хочемо мати його в своїх домівках та на роботі. Впевнено відходить у минуле труба з вентилятором на кухні та санвузлі, яка й не чула про якісний повітрообмін. Все частіше відмовляючись від громіздких та малоефективних централізованих систем кондиціювання та вентиляції і звертаємо увагу на децентралізовану приточно - витяжну вентиляцію. Сьогодні ринок переповнений величезною кількістю устаткування для кондиціювання та вентиляції, але як вибрати з них дійсно якісні та ефективні?

Чому ми відмовляємось від централізованої системи вентиляції та кондиціонування?

По-перше, необхідно відвести місце для габаритного та шумного робочого блоку. По-друге, доводиться робити розвід каналів по всіх приміщеннях. По-третє, ця складна конструкція має дуже багато складових: блок з рекуператором, безліч вентиляційних каналів, канальних, приточних і витяжних вентиляторів, безліч повітряних каналів, розподільних елементів, механізмів погашення шуму, і на додаток складна й примхлива автоматика.
А найголовніше - централізована вентиляція і кондиціонування не нададуть вам дійсно якісного повітря. Відомо, якщо повітря долає більше, як три метри шляху, то витрачається практично весь іонний заряд і майже 95% енергетичної складової. Ось і виходить, отримуючи необхідний обсяг, температуру і вологість повітря, ми не отримуємо головного – його якості. Централізована система кондиціювання та вентиляції може й вирішує проблеми приміщення, але не задовільняє людські потреби. Вже не кажучи про практичну неможливість очищення каналів такої вентиляції, яка через деякий час починає нагадувати внутрішню поверхню трубки пилососа.

Тому децентралізована система вентиляції - це найрозумніший вибір

Використовуючи децентралізовану приточно - витяжну вентиляцію, ви отримуєте повітря, яке зберігає в собі майже 97% енергії. І ще чималу низку переваг у порівнянні з централізованою системою вентиляції:

  • швидке встановлення (близько 2-х годин) без пошкодження наявного ремонту;
  • зручні компактні розміри - основна частина вентиляції захована в стіні, ззовні залишається лише вентиляційна решітка;
  • різноманітні алгоритми управління;
  • створення локальних зон комфорту;
  • гарантована якість та надійність вентиляції;
  • гарантоване стабільне збереження налаштувань системи;
  • розумна ціна;

Головний зміст якісного вентилювання і кондиціювання не в тому, щоб просто встановити вентилятори, а в тому, щоб забезпечити чистоту і свіжість повітря. Вагомим критерієм є не кількість, а, в першу чергу, якість. Саме децентралізована припливна вентиляція PRANA у цьому випадку по праву вважається кращою.
 
Розглянути модельний ряд вентиляційних систем Прана і зробити свій вибір Ви можете на нашому сайті рекуператори ПРАНА.

Зателефонуйте телефонуйте нашим менеджерам і вони нададуть Вам більш докладнішу інформацію щодо всіх систем кондиціювання та вентиляції.

Система гарантує:

  • Надійність:
  • Автономність роботи (не вимагає додаткових розхідних матеріалів);
  • Багатофункціональність
  • Високу якість повітря;
  • Повітрообмін в діапазоні 10-100% продуктивності;
  • Збалансовану вартість і найвищу якість;
  • Адаптованість систем вентиляції і кондиціювання PRANA під всі можливі види приміщень.