Пн–Пт, 10:00–18:00
Сб, 11:00-14:00
Графік роботи

Список сонячних панелей Bloomberg Tier-1: 8 критичних точок відмови.

Такого немає СОНЯЧНА ПАНЕЛЬ Tier-1. Це перше, що необхідно встановити. Це термін, який найчастіше використовують в сонячній енергетиці. Якщо вам подобається звучання терміна Tier-1, глянцеві таблиці даних, що обіцяють світу недоведені гарантії і порожні історії, припиніть читати. Перш ніж побачити зображення критичної відмови в дешевих, так званих «сонячних панелях Tier 1», ви зрозумієте, що сонячних панелей Tier 1 не існує. Запитайте будь-якого, хто володіє солідними знаннями в галузі, і він скаже вам те ж саме.

Коротко про Tier-1.

  • Існують тільки виробники сонячних панелей рівня Tier-1.
  • Tier 1 - це термін, створений Bloomberg без будь-яких критеріїв якості в процесі відбору.
  • Bloomberg не перевіряє виробничі потужності або продукцію. Це чисто фінансово. Тому список виробників сонячних панелей Tier-1 змінюється щоквартально.
  • Tier-1 - це етикетка, яка не залишиться з продуктом на все життя, оскільки це не рекомендація за якістю, а Bloomberg не є випробувальним інститутом.
  • Вибіркові перевірки названих брендів сонячних панелей Tier-1 виявили випадки неадекватного виробництва в порівнянні із значенням, зазначеним на табличці, коли вони піддавалися стандартних умов випробувань прямо з коробки.
  • Виробники сонячних батарей першого рівня, які оцінені за обсягом, мають більше дефектів продукції.

Доказ того, що Tier-1 не є мірилом якості. Справа в тому, що Tier-1 - це термін, який використовують продавці на низькому ринку, щоб дати покупцеві почуття впевненості в дешевому продукті. У більшості випадків під поверхнею ховається неефективна електрична плутанина, незважаючи на прибутковість певного виробника в заявленому кварталі. Галузеві експерти пропонують «бути кмітливим покупцем» і завжди прагнути не до Tier-1.

Tier-1

Картинки говорять тисячу слів.

ЩО ВІДКРИВ ІНТЕРНЕТ за останні 3 роки критично невдалих «сонячних панелей рівня 1», встановлених тільки в Австралії. Наведені нижче зображення від виробників, які вважаються виробниками рівня 1, складають менше 1% від всіх катастрофічних відмов систем, які власники систем сонячних панелей пережили з 2015 по 2018 рік. Зруйнуйте міф про те, що рівень 1 є орієнтиром якості. Виявлено результати, яких можна уникнути при виборі неякісного продукту.

  1. Мікротріщини.
  2. Гаряча точка.
  3. Вогонь.
  4. Розшарування.
  5. Розбиття.
  6. Проникнення
  7. Деформація.
  8. Зміна кольору.

сонячні панелі мікротріщини

1. Мікротріщини.

Мікротріщини - це тріщини в кремнієвих сонячних елементах сонячних панелей, викликані напругою або тиском. Ці тріщини не часто можна побачити неозброєним оком, тільки за допомогою спеціальних методів тестування. Мікротріщини є причиною багатьох несправностей сонячних панелей або неактивних елементів в сонячних модулях.

сонячні панелі гарячі точки

2. Гаряча точка.

Гарячі точки - це локальні підвищення температури всередині сонячної панелі, що викликають руйнівні наслідки для ефективності та деградації сонячного модуля. Якщо ви бачите їх на своїй сонячній панелі, негайно зв'яжіться зі своїм інсталятором. Гарячі точки нестабільні і в кінцевому підсумку приведуть до катастрофічного відмови.

сонячні панелі вогонь

3. Вогонь.

Надзвичайна потенційна небезпека, яка існує при виробництві сонячної енергії, особливо на даху сімейного будинку. Займання сонячних панелей не так поширене, як мікротріщини або гарячі точки, а скоріше виникло через основних дефектів, якими б незначними вони не здавалися.

сонячні панелі розшарування

4. Розшарування

Розшарування - серйозна проблема, оскільки воно дозволяє волозі проникати у внутрішні електричні компоненти, що, в свою чергу, викликає катастрофічну відмову, що вимагає заміни. Як показано на малюнку, виробник вважає, що сонячні панелі рівня 1 не новачок в цій проблемі, оскільки вони складаються з низькоякісних матеріалів і дешевших методів будівництва для досягнення масових обсягів, необхідних для кваліфікації рівня 1. Результат, який впливає на негативне ставлення до сонячної енергії, коли щось йде не так.

сонячні панелі руйнування

5. Руйнування

Всі сонячні панелі повинні мати певний ступінь стійкості до елементів, які можуть вплинути на руйнування. Однак це буде варіюватися від виробника до виробника, оскільки кваліфікація матеріалу (вибір скла) і будівельні процеси сильно розрізняються. Основні причини руйнування залежать від навколишнього середовища, конструкції і монтажу.

сонячні панелі проникнення

6. Проникнення

Коли волога проникає через захисні шари сонячного модуля і вступає в контакт у внутрішніх мікросхем. Значно прискорює деградацію панелі і в кінцевому підсумку призводить до катастрофічного відмови панелі і всієї сонячної системи. Проникнення в основному викликано неякісної виробничою лінією і неякісними матеріалами.

сонячні панелі деформація

7. Деформація

Деформація в найбільш важкій формі, ймовірно, буде викликана поєднанням шкідливих ефектів, перерахованих в попередніх 6 категоріях, або в результаті неадекватних зміцнюючих властивостей всередині сонячної панелі. Однак є дві основні області, де вплив деформації сонячних панелей помітно: центр панелі, де помітний сповзання до даху, і область зовнішньої рами.

сонячні панелі зміна кольору

8. Зміна кольору.

Через знебарвлення кристали або захисний лист на зворотній стороні набудуть жовтий / коричневий колір. Це хімічна реакція між неякісними матеріалами і сонячним світлом. Найчастіше з'являється протягом перших кількох років впливу сонячного світла. Джерелом таких невдач є поганий або дешевий матеріал. Як тільки починається знебарвлення, EVA постійно змінюється в порівнянні з вихідним станом, що неминуче призводить до руйнування матеріалу.

Корисне розуміння.

Що насправді означає Tier-1 Solar.

Ви бачили рекламу з написом Tier-1 Solar Panel, High-Efficiency, 25-річна гарантія. Це нічого не означає для досвідченого покупця. Будь-який сонячний бізнес, який підкреслює таку особливість, грає на вашій нестачі знань і насправді не має реальних позитивних якостей продукту в сучасному розумінні. Те, що слід інтерпретувати, слід читати між рядками; дешева, застаріла технологія, підвладна критичним збоям, з нестандартною 10-річною гарантією на продукцію.

Скільки коштує сонячна енергія рівня 1?

Більше, ніж ви спочатку витрачали. Гарантії в більшості випадків рівня 1 забезпечують ретельно обмежений захист без відшкодування грошових втрат протягом часу, необхідного для активації гарантійної претензії. Зараз, коли критичні відмови трапляються частіше, ніж можна було б подумати, правильний вибір продукту з самого початку має життєво важливе значення. Високоефективні сонячні панелі першого рівня звучать чудово, але це приблизно так само добре, як і виходить. Зрозумійте, що для розробки високоефективних, надійних і провідних в галузі сонячних панелей потрібно вдосконалений процес, який коштує грошей, і рівень цілісності, який існує понад те, що виробник вважає нормою для сонячних панелей рівня 1.

Що вам слід шукати?

Вражаючий продукт сам по собі коштує без перезбуджений фрази Tier-1, завдяки помітним просунутим якостям. Запатентовані функції, з якими старі світові технології не можуть конкурувати. Тому менш якісні, як правило, використовують термін «сонячна енергія рівня 1». У сонячній енергетиці також часто використовується термін «висока ефективність». Середня сонячна енергія Рівня 1 насправді на 25% менш ефективна, ніж найбільш ефективні доступні сонячні панелі.

Як вибрати сонячну панель (батарею)?

Вибирайте сонячні панелі на основі більш високої продуктивності на кількість елементів (загальна потужність панелі) і чудової якості збірки (часто визначається чудовою гарантією на продукцію). Підтримка нагород і нагород з боку визнаних галузевих організацій також важлива.

Сонячні панелі рівня 1 - це простий і тьмяний галузевий термін, який використовують у низькобюджетних маркетологів, зазвичай виставляючи ціну, яка здається занадто гарною, щоб бути правдою. Сумно те, що ці недобросовісні компанії використовують ваші скромні знання для часто заплутаної покупки в морі вибору, повному конкуренції, намагаючись виграти серед конкурентів.

Джерело: review.solar